miercuri, 16 aprilie 2008

Ajutoare pentru buzoienii afectaţi de explozia din Micro 14


Guvernul a aprobat acordarea ajutoarelor financiare pentru buzoienii afectaţi de explozia din Micro XIV. Iată şi comunicatul oficial al PNL Buzău.

"Miercuri, 16.04.2008, la propunerea Ministerului Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse, Guvernul condus de Primul-ministru Călin Popescu-Tăriceanu a aprobat alocarea a 443 de milioane de lei vechi pentru acordarea de ajutoare de urgenţă pentru cele douăzeci de persoane din municipiul Buzău afectate de explozia produsă la blocul 12A, din cartierul Micro XIV, în data de 9.04.2008.
Astfel, demersul candidaţilor liberali Cristi Romanescu şi Ioan Caton Mateeşescu a fost încununat cu succes, în beneficiul buzoienilor. Reamintim că, imediat după producerea exploziei din data de 9.04.2008, liberalii Cristi Romanescu şi Ioan Caton Mateeşescu au solicitat domnilor Cristi Bîgiu şi George Scutaru, reprezentanţii PNL Buzău în Ministerul Internelor şi Reformei Administrative şi în Parlament să facă toate demersurile necesare pentru acordarea unui ajutor guvernamental familiilor afectate de explozie. De asemenea, vineri, 11.04.2008, ministrul Muncii, domnul Paul Păcuraru a fost la faţa locului pentru a face o evaluare personală a pagubelor materiale produse şi a situaţiei buzoienilor afectaţi.

În urma aprobării de către Guvernul Tăriceanu a ajutoarelor de urgenţă pentru cei 20 de buzoieni, banii vor ajunge la persoanele afectate în cel mai scurt timp, prin intermediul Direcţiei Judeţene de Muncă şi Protecţie Socială, după publicarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului în Monitorul Oficial.

Candidatul liberal la Primăria Buzău, Cristi Romanescu, s-a declarat foarte mulţumit de modul în care autorităţile şi colegii liberali din conducerea centrală au dat curs demersului său de ajutorare de urgenţă a buzoienilor afectaţi de explozia din cartierul Micro XIV. De asemenea, sprijinul guvernamental a fost salutat de candidatul liberal la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău, Ioan Caton Mateeşescu: „Era mare nevoie ca Guvernul să acorde de urgenţă sprijinul pentru buzoienii afectaţi de explozie şi iată că, nici de această dată, ajutorul guvernamental nu s-a lăsat aşteptat”. Preşedintele Organizaţiei Judeţene a PNL, Cristi Bîgiu, consideră că s-a demonstrat încă odată că guvernul liberal a reacţionat cu mare promtitudine la necesităţile pe care le au buzoienii, aşa cum a făcut-o ori de câte ori a fost cazul. Deputatul liberal de Buzău, George Scutaru, a declarat: „Mă bucură foarte mult rapiditatea cu care s-a concretizat iniţiativa domnului Romanescu şi consider că demersul său este o recomandare în plus pentru dânsul, ca viitor primar al muncipiului Buzău".

Niciun comentariu: