vineri, 9 mai 2008

Programul meu politic

Astăzi vreau să vă prezint câteva aspecte din programul meu politic, programul cu care mă înscriu în lupa pentru Primăria Buzău. Pornind de la problemele pe care buzoienii le-au exprimat clar în cadrul campaniei de informare “Ţinteşte problemele Buzăului” pe care am desfăşurat-o luna trecută, am alcătuit împreună o listă de programe solide prin care vom rezolva tot ce ne nemulţumeşte în oraşul în care locuim.
În primul rând vreau să spun că au răspuns peste 10 000 de buzoieni la chemarea mea de a stabili problemele municipiului, fapt ce mi-a întărit credinţa că Buzăul are nevoie de schimbare, ca oamenii s-au săturat de lipsa de interes a autorităţilor, că a venit timpul să eliberăm Buzău de sub dominaţia nepăsării, a mediocrităţii şi a grupurilor de interese transpartinice.
Toate obiectivele pe care mi le propun sunt realizabile, sunt solid documentate şi mai prezintă un avantaj: CREEAZĂ LOCURI DE MUNCĂ pentru buzoieni.

Obiectivele mele ca primar sunt:

1.CONSTRUIREA DE DRUMURI REZISTENTE ŞI REFACEREA TROTUARELOR PENTRU UN ORAŞ CIVILIZAT, REALIZAREA UNEI ŞOSELE DE CENTURĂ PENTRU FLUIDIZAREA TRAFICULUI

§În Buzău există peste 320 de străzi care necesită REPARAŢII CAPITALE, însumându-se o suprafaţă totală de 1 500 000 de metri pătraţi de drum
§Voi introduce în bugetul de venituri şi cheltuieli pe 2009 sumele necesare pentru realizarea structurii de rezistenţă corespunzatoare a drumurilor: intrarea în municipiu dinspre Braşov pe DN10 pe str. Translivaniei continuând cu str. Obor, Alexandru Marghiloman până în şoseaua Brăilei;legatura dintre str. Horticolei şi str. Primăverii cu realizarea unei legături în zona digului de apărare. Astfel se va realiza fluidizarea traficului din zonă şi se va întâmpina apariţia unor probleme pe viitor.
§Îmi propun realizarea unei şosele de CENTURĂ ÎN ZONA DE EST, tronson pod Mărăcineni – Vadu Pasii, paralelă cu digul de apărare împotriva inundaţiilor.
De asemenea, am în vedere:
§folosirea unui asfalt de bună calitate pentru a preîntâmpina apariţia prematură a gropilor şi spărturilor;
§contracte ferme cu firmele care întreţin drumurile şi trotuarele, cu clauze clare privind aplicarea de amenzi şi rezilieri unilaterale în cazul unor contracte nerespectate;
§refacerea trotuarelor şi a aleilor dintre blocuri, prin aplicarea de pavele, mult mai rezistente decât asfaltul.

2.REFACEREA ŞI OPTIMIZAREA ILUMINATULUI PUBLIC PENTRU SINGURANŢA BUZOIENILOR ŞI PENTRU ÎNFRUMUSEŢAREA ORAŞULUI

§Imediat după preluarea mandatului, voi începe proceduri de preluare a reţelei de iluminare de la SC Electrica SA - SDEE Buzău cu negocierea preţului.
§Voi implementa un sistem care permite MICŞORAREA CONSUMULUI de energie electrică prin montarea unor dispozitive ce vor diminua automat valoarea tensiunii electrice aplicate lămpilor în anumite paliere orare, de exemplu între orele 0-4, când numărul pietonilor şi al autovehicolelor este mai mic.

3.CREŞTEREA SIGURANŢEI CETĂŢENILOR, A SIGURANŢEI COPIILOR NOŞTRI

§Voi mări numărul echipajelor mobile din oraş, voi înmulţi prezenţa gardienilor şi a jandarmilor din preajma şcolilor, voi achiziţiona mai multe maşini de poliţie pentru ca agenţii să poată ajunge rapid acolo unde siguranţa cetăţeanului este pusă în pericol.

4.REZOLVAREA PROBLEMEI SÂCÂITOARE A CÂINILOR VAGABONZI

§Pe teritoriul municipiului Buzău se estimează prezenţa a 5.000 de câini fără stăpân. Adăpostul aflat la marginea oraşului nu mai face faţă. Vreau să colaborez cu ONG-urile pentru protecţia animalelor pentru ca împreună să stabilim un program prin care să scăpă oraşul de câinii comunitari, dar să le asigurăm şi animelelor un tratatment corespunzător.

5.UN ORAŞ CURAT, ÎN CARE SA FII MÂNDRU CĂ LOCUIEŞTI

§Voi aplica cu fermitate toate măsurile punitive aflate la dispoziţia Primarului pentru toţi cei care nu respectă curăţenia sau nu se achită de termenii unui contract de prestare de servicii în domeniul salubrităţii. Sănătatea buzoienilor va fi apărată cu orice preţ!

6.ELIMINAREA BIROCRAŢIEI ŞI TRANSFORMAREA FUNCŢIONARUL ÎNTR-UN PRIETEN PENTRU CETĂŢEAN

§Ne-am săturat de birocraţia oarbă şi neeficientă.
§Voi înfiinţa un BIROU UNIC de lucru cu publicul la nivelul Primăriei, care să reunească reprezentanţii tuturor avizatorilor de la nivelul municipiului, astfel încât cetăţeanul să obţină toate aprobarile necesare în domeniul urbanismului în cel mai scurt timp. Susţin cu tărie soluţia biroului unic pentru actele şi aprobările necesare înfiinţări unei firme.
§Vreau transparenţă totală în lucru cu publicul
§Pe un site dedicat vor fi postate toate modelele de cereri şi toate actele necesare în diverse situaţii pentru ca cetăţeanul să nu mai facă un drum la primărie şi să nu mai stea la cozi interminabile doar ca să afle ce hârtii îi trebuie.

7.MAI MULTE LOCURI DE JOACĂ PENTRU COPIII NOŞTRI

§Sunt o mulţime de spaţii lăsate ÎN PARAGINĂ in preajma blocurilor. Toate acestea vor fi transformate în locuri de joacă echipate corespunzator, sigure şi plăcute, în care părinţii să-şi lase cu încredere copiii.
§Vor fi stabilite spaţii auxiliare în jurul blocurilor unde, pe o manşetă de aproximativ 3 metri lăţime, locatarii de la parter să poată construi balcoane şi căi de acces în apartamente, sau scări exterioare.

8.MAI MULTE LOCURI DE PARCARE PENTRU UN ORAŞ ORDONAT ŞI CIVILIZAT, UN TRAFIC MAI AERISIT PENTRU SIGURANŢA ŞI LINIŞTEA BUZOIENILOR

§Nu putem lăsa Buzăul să devină un loc aglomerat în care decât să mergi cu maşina, mai bine o iei pe jos. Oraşul se va dezvolta, numărul de maşini va creşte, trebuie să ne gândim din timp la soluţii de fluidizare a traficului şi la locuri de parcare.
§Îmi propun construirea a trei parcking-uri subterane în punctele cheie ale oraşului, totalizând 800 de locuri de parcare. Parcările vor fi ridicate în parcul din faţa Pieţei Centrale, în zona centrului de afaceri şi a Tribunalului şi în zona pieţei centrale.

9.CĂLDURĂ ÎN CASE, FACTURI MAI MICI LA ÎNTREŢINERE

§CETĂŢEANUL PLĂTEŞTE în fiecare lună de iarnă, în factura de întreţinere, LIPSA DE INTERES A AUTORITĂŢILOR. Deocamdată, Guvernul României subvenţionează costul gazelor naturale cu 50 la sută, dar din 2010 Uniunea Europeană ne somează să plătim valoarea reală a acestora. Dacă în prezent întreţinerea unui apartament de 2 camere costă 300 RON/lună, în 2010 ne va costa 600 RON/lună.
§Putem asigura căldura în casele buzioenilor la PREŢURI CIVILIZATE prin aplicarea unui program concertat, care se va desfăşura pe două direcţii:
1.Refacerea infrastructurii prin care se asigură încălzirea. Ţevile şi centralele uzate fizic şi moral vor fi înlocuite cu unele noi, moderne şi economicoase.
2.Căldura se iroseşte în mare măsură prin pereţii neizolaţi. Pentru diminuarea pierderilor, dar şi pentru a scăpa de griul tern şi murdar al faţadelor blocurilor, îmi propun reabilitarea faţadelor şi izolarea termică a tuturor blocurilorcu sistem de termoizolaţie din polistiren de 5 cm şi înlocuirea tâmplăriei clasice cu tâmplărie de PVC cu geam termopan. Pereţii izolaţi corespunzător ne vor aduce economii de cel puţin 150RON/lună.

10.ÎNCURAJAREA SPORTULUI, O SURSĂ DE SĂNATATE PENTRU TINERI

§Reabilitarea tuturor spaţiilor în care se poate amenaja un teren de sport. În parcuri, între blocuri, în sălile de sport deja existente trebuie instalat echipament sportiv adecvat, modern şi sigur (coşuri de baschet, fileu de tenis, mese de tenis de masă, porţi de fotbal).
§Realizarea unui parteneriat între Primărie şi şcolile din municipiu pentru refacerea sălilor şi a terenurilor de sport, precum şi pentru popularizarea sportului şi a efectelor sale benefice pentru copii şi tineri.
§Sala Sporturilor trebuie preluată de către Primărie, modernizată pentru a putea gazdui competiţii sportive de handbal, volei, fotbal de sală.

În altă ordine de idei, vreau să vă spun că sportul este o sursă consistentă de venit pentru multe oraşe europene. Ca om de sport, am văzut multe comunităţi care au ştiut să profite de pe urma organizării unor evenimente sportive. Acestea atrag turişti, aduc profit comercianţilor şi hotelierilor, atrag investitori. Buzăul poate găzdui astfel de evenimente care ar contribui la dezvoltarea şi modernizarea oraşului, trebuie doar să urnim lucrurile din nepăsare şi ignoranţă!

11.CONSTRUIREA DE LOCUINŢE PENTRU TINERI

§Am în vedere terenurile de la periferia oraşului sau chiar terenurile aflate în paragină, pe care Primăria le poate achiziţiona de la actualii proprietari pentru a construi locuinţe pentru tineri.
§Primăria va pune în practică proiectul de mansardare a blocurilor.
§Primăria va cumpăra locuinţe de pe piaţa imobiliară, pe care le va moderniza şi le va scoate la vănzare, în CONDIŢII AVANTAJOASE pentru tineri.

12.APĂ POTABILĂ CURATĂ PENTRU SĂNĂTATEA BUZOIENILOR, APĂ ŞI CANALIZARE ÎN TOT ORAŞUL

§Reabilitarea Staţiei de tratare a apelor uzate, a sistemului de canalizare şi a reţelei de alimentare cu apă potabilă în Buzău sunt priorităţi ale mandatului meu.
§ESTE INADMISIBILca în anul 2008, un oraş al Uniunii Europene să nu aibă apă şi canalizare în toate cartierele. Aproximativ 1.400 locuitori din municipiul Buzau nu sunt conectaţi la reţeaua de alimentare cu apă. Există fonduri europene care pot fi accesate pentru extinderea reţelei de apă şi canalizare, doar lipsa de interes autorităţilor a lăsat acestă situaţie să se perpetueze. Ca primar, voi folosi aceste fonduri pentru a duce APĂ ŞI CANALIZARE ÎN TOATE CARTIERELE, LA FIECARE CASĂ DIN ORAŞ.
§Reţeaua de distribuţie a apei este veche şi nepreformantă, fapt care duce la pierderi imense, suportate de fiecare cetăţean în parte. Această reţea trebuie înlocuită, pentru ca factura cetăţeanului să scadă şi să reflecte doar consumul real.
§Există contoare la fiecare scară de bloc, dar este nevoie de CONTOARE LA FIECARE APARTAMENT pentru ca fiecare buzoian să-şi poată controla consumul. De asemenea, doar 3 500 de case din totalul de 10 500 sunt contorizate. Voi extinde contorizarea şi la restul de 7 000 de locuinţe.

Niciun comentariu: